E.ON plyn – vyplatí se?

E.ON představuje jednoho z největších soukromých dodavatelů elektrické energie a zemního plynu na světě. Jde o holdingovou společnost mající sídlo v německém Düsseldorfu. Společnost E.ON vznikla roku 2000, a to sloučením dvou energetických firem – VIAG a VEBA.V současné době dodává zemní plyn domácnostem, podnikatelům i velkoodběratelům. Kromě distribuce a dodávky elektřiny a plynu se zabývá i výrobou elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Pod skupinu E.ON spadají společnosti E.ON Česká republika, s.r.o., E.ON Energie, a.s., E.ON Distribuce, a.s., E.ON Trend s.r.o. a E.ON servisní, s.r.o.

E.ON jako dodavatel plynu

E.ON je jedním z hlavních dodavatelů zemního plynu na Českém trhu. Díky široké zákaznické základně na poli elektřiny se mu podařilo za relativně krátkou chvíli získat také mnoho zákazníků pro produkt plynu. Vyplatí se i vám přejít k tomuto významnému dodavateli energií?

Porovnání E.ON s jinými dodavateli*

Uvažujete, že byste také začali odebírat zemní plyn od společnosti E.ON? Možná už od E.ON plyn odebíráte a naopak přemýšlíte, jestli byste neměli přejít k jiné firmě. Výhodnost konkrétního dodavatele pro vás ovlivňují různé faktory.

Cenu plynu zjistíte na základě vámi zadaných parametrů. Porovnání se děje napříč trhem, proto je výsledek objektivní. Když už budete vědět, který dodavatel bude pro vás nejlevnější, je už snadné k němu přejít. Rádi vám s tím pomůžeme, včetně přechodu ke společnosti E.ON.

Nejvíce plynu se spotřebuje jistě při topení plynem popř. při ohřevu vody. Pro tento výpočet jsme zvolili příklad rodinného domu s roční spotřebou 26 MWh. Výpočet je proveden pro Jihomoravský, Moravskoslezský a Středočeský kraj a pro nejčastější volbu našich zákazníků – E.ON – Standard Plyn.

Bonusy související se zimním plynem u E.ON

  • Stlačený zemní plyn: levná a ekologická alternativa klasických pohonných hmot.
  • EkoBonus: zákaznický program se slevami a výhodami
  • Produkty Vailant: s výraznou slevou pro zákazníky E.ON
  • E.ON Servis: profesionální služby řemeslníků pro zákazníky E.ON
  • Tesco Clubcard: bonusové body na Tesco Clubcard za uhrazenou platbu za zemní plyn

Distribuční oblasti plynu pro E.ON

Společnost E.ON roku 2003 převzala společnosti Jihočeská energetika a Jihomoravská energetika. V současné době distribuuje zemní plyn v jižních Čechách. Tato oblast je z hlediska distribuce plynu rozdělená do sedmi spádových oblastí:

  • zásobování VTL soustavy z PM Dub, Lodhéřov, Zvěrkovice, Kasejovice, Šebířov
  • zásobování VTL soustavy z PM Žíšov
  • zásobování VTL soustavy z PM Velký Pěčín
  • pro obec Březí
  • pro obec Lnáře
  • pro obec Bělčice
  • pro obec Čečelovice a okolní obce

Dodávání plynu zajišťuje E.ON v posledních letech po celé České republice. Poskytuje i elektřinu. Je jejím distributorem a dominantním dodavatelem. Společnost zvýhodňuje klienty, kteří od ní odebírají obě komodity.

Další tarify plynu u E.ON

Cena plynu se odlišuje podle ročního odběru. Čím více plynu spotřebujete, tím výhodnější budete mít cenu. Podle spotřeby se cena dělí do několika pásem. Máte-li zájem o zemní plyn u E.ON, můžete se obrátit na následující produkty určené domácnostem:

E.ON Standard plyn

Produkt Standard plyn využívá většina zákazníků E.ON. Je nabízený po celé České republice. Získáte s ním stabilní dodávku včetně zákaznického servisu. Zemní plyn má výhodnou cenu oproti mnohým jiným nabídkám dominantních i četných alternativních dodavatelů.

E.ON Trend plyn

Produkt je nabízený v jižních Čechách a představuje výhodnější alternativu produktu Standard plyn. Má až o 2% nižší cenu za dodávky než u standardního produktu E.ON. Cena plynu se fixuje na období 9 až 12 měsíců. Neplatí se žádné aktivační ani deaktivační poplatky.

E.ON Fix2015

S produktem Fix2015 si výhodnou cenu za dodávku zemního plynu zafixujete až do roku 2015. Cena je výhodnější než u dominantních dodavatelů. Neplatíte žádné poplatky a E.ON se vám snaží přinášet i další bonusy a výhody.

*data se vztahují ke dni vydání/aktualizace analýzy